Historie

2001 Plannen John Deere bouwen
De plannen om een John Deere te bouwen voor de tractorpulling kwam nadat Jurriën zijn Deutz waar hij eerder altijd mee reed verkocht had, en aan een niewe uitdaging toe was “de Supersport”. De keuze voor John Deere was snel gemaakt omdat dit in samenwerking kon met loonbedrijf Schimmel in Overberg die alleen maar John Deere rijd.

2003 start team Schimmel, bouw John Deere 7710
Het nieuwe project voor de tractorpulling was in eerst instantie bedoeld voor de nieuwe klasse 5,5 ton supersport. Hiervoor werd als basis gebruikt een 10,1 liter John Deere motorblok. Met een scraperachterbrug waar zelf een versnellingsbak in gemaakt moest worden. De rest van de trekker zoals frame, vooras en beplating werd door het team zelf gemaakt door alles zelf te bouwen.

2004 5.5 ton supersport
In 2004 werd voor het eerst mee gedaan met de wedstijden. Maar al snel werd voor ons duidelijk dat er niet veel toekomst zat in de 5,5 ton supersport klasse. Dit kwam met name omdat er gesproken werd over 5 tot 10 trekkers voor de klasse maar op de wedstrijden kwam het daar niet van. Wel zijn we in dit seizoen nederlands kampioen geworden van de 5,5 ton. Maar er stond wel vast dat we in de winter de trekker om zouden bouwen tot een 4,5 ton supersporter. Dit hield in een kleinere motor met een maximale inhoud van 9.0 liter. En een kleine ton aan gewicht besparen. Dit betekende vrijwel een compleet nieuwe trekker bouwen.

2005/2006 eerste seizoenen 4,5 supersport
In de seizoenen daarna hebben wij gereden in de 4,5 ton supersport die is uitgegroeid tot de koningsklasse bij de S-divisie. We hebben dan ook nooit geen spijt gehad van deze keuze.

slider_hp_01 video_img Stroe2NK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

ThemeBox

AIT-Themes icon Themeforest icon Twitter icon Facebook icon YouTube icon
Our Portfolio
open/close
Colors Settings
Background images
Font
Our WordPress Themes